unghiile şi manichiura (1)

acum 9 years, 3 months • 0 comentarii

Oja si unghiile sau ma simplu ce putem pati de la aplicarea pastei colorate pe patul unghial?

1. decolorarea unghiei – apare dupa utlizarea diferitilor pigmenti, in special a culorilor intense de rosu. Purtarea continua timp de 7 zile a ojei e responsabila pentru tenta galbuie a unghiei; fara alte interventii, culoarea neplacuta dispare in 2 saptamani; este vorba doar de o decoloarare a stratului extern al unghiei, dovada facand-o disparitia culorii la indepartarea acestuia cu o pila. Acesta manevra poate lamuri in unele cazuri daca este vorba de o decolorare post interventie cosmetica sau daca sunt implicate anomalii de pigmentare a unghiei.


2. dermatitele de contact – se manifesta prin inrosirea, tumefierea zonei din jurul unghiei, regiunea devenind uneori dureroasa si pruriginoasa. Este o reactie a organismului la unii constituienti ai lacului de unghii. Cercetarile au demonstrat ca rasinile de toluen-sulfonamida-formaldehida sunt cauze ale eczemelor de contact.
In ceea ce priveste pierderea luciului normal al unghiei si uscarea ei dupa aplicarea indelungata de oja, trebuie sa stati linistite. Oja formeza de fapt un strat protector fata de agresiunile externe (detergenti, etc). De asemenea scade pierderile de apa de la nivelul unghiei de la 1,6 mg/cm2 la 0,4mg/cm2. Uscaciunea care apare dupa cosmetica unghiilor este cauzate doar de solventul folosit, respectiv acetona.
Nu ignorati irizatiile metalice ale ojei; daca va stiti alergici la nichel, incercati sa va feriti, de multe ori particule fine din acest metal sunt folosite pentru obtinerea aspectului metalic.

Comments