Nu, nu, nu din această cauză apar coşurile

acum 9 years, 3 months • 0 comentarii

Cosurile apar odata cu pubertatea; atunci profilul hormonal predispune la aparitia lor; asa cum cosuri poate avea si un nou-nascut din cauza hormonilor mosteniti de la mama.

Cosurile nu sunt determinate de absenta vietii sexuale; virgini sau nu, putem avea o fata la fel de afectata. Sexul nu le vindeca.

Nici alimentatia nu e piatra de hotar; grasimile nu sunt cauza; exista insa opinii care sustin implicarea alimentatiei bogate in lactate in aparitia acneei. Se pare ca proteinele din lapte ar avea o structura similara hormonilor umani. Cat despre dulciuri, teoriile se schimba la fel ca si moda la Milano; pana acum 4-5 luni dulciurile erau nevinovate; acum se pare ca ar avea si ele o contributie.

Cosmeticele pot contribui sau agrava unele leziuni. De aceea se prefera, cum am mai spus candva, produsele necomedogene, sigure pentru tenul acneic.

Crema de galbenele,ceaiurile minune nu le vindeca. Soarele insa o poate face. La fel ca si tratamentele recomandate de medicul dermatolog.

Cu privire la varsta de disparitie a acneei acesta nu prea exista; unii scapam de ele la sfarsitul pubertatii, altii le avem inca atunci cand fata ne e brazdata de riduri.

Ar trebui sa uitam toate legendele despre cosuri; atunci cand le avem trebuie sa ne adresam medicului specialist care va identifica cauza aparitiei lor precum si tratamentul potrivit.

Comments