Am pielea uscată?

acum 9 years, 3 months • 0 comentarii

V-ati simtit pielea ca de hartie, uscata, cu scuame (coji) fine in suprafata asociind o mancarime enervanta? Sau mai rau, cu mici fisuri , crapaturi in suprafata? Toate acestea definesc uscaciunea tegumentara sau xeroza cutanata.

Ce e de facut?

Nu insistati niciodata sa va stergeti complet si prin miscari agresive cu prosopul dupa baie, renuntati la gelurile de gomaj si aplicati in primele 3 minute dupa baie, cand pielea e usor umeda, o crema emolienta, grasa, prin miscari blande, circulare.

Cand alegeti o crema emolienta nu va orientati numai dupa parfumul acesteia, ci optati pentru una ceva mai grasa care asigura o protectie crescuta pielii.De multe ori cremele care promit feerice miresme pielii dumneavoastra nu contin nimic protectiv in compozitie, in afara parfumului, au ca baza o crema simpla, fara functie de suport pentru piele si in plus pot cauza dermatite de contact ca rezultat al parfumurilor continute.

Incercati Lipikar -surgras sau Pon Emo lotiune pentru copii, Trixera crema emolienta din gama Avene, creme cu o textura prietenoasa care ajuta la refacerea stratului extern al pielii. Totodata, renuntati la sapunurile care promit uciderea bacteriilor in proportie de 99%. Acestea nu fac altceva decat sa usuce tegumentul si sa distruga bariera lipidica protectiva a pielii. Alegeti mai degraba un sapun solid/lichid pentru copii. (Pon Emo colagen, Pon Emo infantil, Lipikar Syndet)

Pielea uscata are nevoie de ingrijire atenta; este exact ca pielea copiilor, mult mai expusa la orice agresiune externa.

Comments