Acest produs este necomedogen

acum 9 years, 3 months • 0 comentarii

Produsele cosmetice inainte de a fi puse pe piata sunt testate mai mult sau mai putin pentru potentialul lor comedogen, respectiv capacitatea de a determina aparitia comedoanelor inchise/deschise (punctele negre, chisturile, cosurile). Testarea se face pe voluntari pe o perioada calculata de timp, in care acestea ar putea genera diferite leziuni ale fetei.

De aceea, ori de cate ori va alegeti un fond de ten, o pudra si mai rar o crema trebuie sa verificati toate inscriptiile de pe ambalaj. Sunt considerate sigure produsele inscriptionate “necomedogenice“. Acestea nu produc obstructia porilor, lasand pielea sa respire. Desi foarte multe produse sunt astfel inscriptionate, cel mai bine este sa va orientati spre un produs mai scump, al carui pret explica si procesul mult mai elaborat de fabricare.

Si cum fondul de ten este un produs mult uzitat, va recomand sa renuntati la produsele comerciale care va asigura un ten luminos, de catifea, etc si sa va orientati spre gamele dermatocosmetice de fond de ten. Ca optiuni: Vichy – Normateint sau La Roche Posay – Toleriane. Aveti grija ca fondul de ten folosit sa aiba asociat un factor de protectie solara de cel putin 15. Produsele dermatocosmetice de acest gen se prezinta ca si cele comerciale in nuante adecvate diferitelor tipuri de ten, au o textura prietenoasa si in schimb asigura o protectie crescuta pentru tenul dumneavoastra.

Comments